Trends Australian Fashion Week

In de haven van Sydney komt tijdens de Australian Fashion Week een aantal Australische topontwerpers bij elkaar. De belangrijkste trends die voorlopig al de revue passeerden, staan hieronder op een rijtje.  

Neon make-up
Als we de Australische mode-ontwerpers mogen geloven, is het deze zomer neon wat de klok slaat en dat niet alleen wat betreft outfits. Op de catwalk kwamen modellen voorbij met fluoriserend-geel gestifte lippen en al even felgekleurde nagels. De trend brengt ons terug naar het begin van de jaren 80, toen Madonna met fluoroze lippenstift op de hoes van ‘The First Album’ prijkte. Cyndi Lauper, de zangeres van ‘Girls just wanna have fun’, en de Jamaicaanse zangeres Grace Jones waren tijdens de jaren tachtig trouwens ook niet vies van een beetje kleur.

Jil Sander

De felgekleurde make-up trend dook voor het eerst weer op tijdens de voorstelling van de lente-zomercollectie 2011 van Jil Sander. Peter Philips, make-up artiest, stuurde de modellen met fuchsiakleurige lippen de catwalk op. Om geen clowneske indruk te wekken, werden de overige gelaatsdelen ‘nude’ of sober gehouden.

Ombre Nails
Een andere beautytrend die tijdens de Australian Fashion Week gespot werd, is het ombré-fenomeen. Talrijke beroemdheden pasten de trend vorig jaar al op hun haar toe door er een donkere en lichte schakering in aan te brengen. Deze zomer kan je ook de lippen een ombré effect meegeven door de buitenkant van de mond met een lipliner te omlijnen en de rest van je lippen in een bijpassende kleur te verven. Tijdens de Australische modeweek werd de ombré-trend echter vooral op de nagels verwerkt.

Verzonnen volksstammen
Tenslotte fleurden uiteenlopende native-prints de catwalk in Sydney op. Door welke volksstammen de mode-ontwerpers geïnspireerd waren, was niet helemaal duidelijk. De Australische designers lieten hun fantasie de vrije loop en verwerkten elementen van verschillende volkeren in hun collecties.

Bron: weekend.knack.be

Tags: ,