Kleding.nl

Het moet het startpunt worden voor webshoppende consumenten die op zoek zijn naar kledingstukken: Kleding.nl. De website, die een combinatie is van een vergelijkingssite en een zoekmachine, is onlangs gelanceerd. Peter Langenkamp van Inno Media, het bedrijf achter Kleding.nl: “Alle winkels op één plek, dat was er nog niet.”

Een jaar geleden werd de domeinnaam Kleding.nl al gekocht. Zo’n simpele domeinnaam is makkelijk om te onthouden en scoort hoog in zoekmachines. Daarna was het vooral veel werk om alle kenmerken van de kledingstukken op dezelfde manier in te voeren. Daarbij valt te denken aan een maatvoering en Nederlandse prijs, die via de kledingzoekmachine, eenduidig moet zijn. Want sommige merken werken met letters als ‘S’, ‘M’ of ‘L’, andere retailers werken met cijfers.

95 webwinkels

Zalando, Wehkamp, SuperTrash, Kleertjes.com, in totaal vijfennegentig webwinkels, met meer dan 400.000 artikelen, zijn momenteel te doorzoeken via de nieuwe zoekmachine Kleding.nl. “Die hebben wij geselecteerd,” verklaart Peter Langenkamp. “Dat moest wel, want we zijn natuurlijk nieuw. Waar we naar toe willen is dat webwinkels zich bij ons aanmelden en dat wij kunnen bepalen hoe ze hun content aanleveren. In een korte testperiode hebben al twintig tot dertig webshops zich aangemeld.”

Langenkamp ziet een grote markt voor zich. Want het aantal mensen dat online kleding koopt, neemt alleen maar toe. Volgens Thuiswinkel.org steeg de online omzet in 2011 met 14 procent naar 630 miljoen euro. En er zijn zóveel webwinkels. Langenkamp: “Momenteel kunnen consumenten bij ons zoeken naar 2500 merken, over een jaar willen we dat wel vertienvoudigd hebben. We willen een startpunt zijn voor consumenten, met zoveel mogelijk merken. We hebben een stylingteam dat onderzoekt wat ‘in’ is. Die merken en producten willen we dan sowieso in onze
zoekmachine.”

Buitenland

Kleding.nl richt zich voornamelijk op Nederlandse webwinkels. Ook grote buitenlandse spelers als Asos.com doen mee. Voorwaarde is wel dat webwinkels naar Nederland verzenden en dat retourneren mogelijk is.

Bron: www.fashionunited.nl

 

 

Tags: ,