Alain Gilles Designer van het jaar 2012

Elk jaar word de prijs ‘designer van het jaar’ uitgereikt. Deze keer gaat de titel naar de Brusselse meubelontwerper Alain Gilles. Volgens de jury zijn de ontwerpen van de heer Gilles concreet, relevant en tonen ze tegelijkertijd industriële verantwoordelijkheid. Toch staan de werken in contrast met elkaar aangezien ze ook een vleugje poëzie bezitten, aldus de kenners. Op INTERIEUR 2012 brengt Alain een overzicht van zijn belangrijkste onderwerpen.

In 2006 werd er een initiatief opgezet door de Interieur vzw en de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend in samenwerking met Design museum Gent, Grand- Hornu Images en Design September, wat de naam ‘designer van het jaar’ heeft gekregen. Dit jaar is Alain Gilles de zevende die zijn prijs in ontvangst mag komen nemen.

Gilles is een van de laatbloeiers in de designwereld. Na het afronden van zijn studies heeft hij eerst in de financiële sector gewerkt voordat hij zich op industieel ontwerp stortte. In 2007 heeft hij zijn eigen studio geopend en begon al snel met product- en meubeldesign. De jury is fan en wij ook!

Alain Gilles is een goed voorbeeld van hoe raar het leven kan lopen. Zelf had hij nooit verwacht dat hij ooit een bekend ontwerper zou worden. ‘Als men in 2006 hadden vertel dat ik in 2012 de designer van het jaar zou winnen had ik ze vierkant uitgelachen’ aldus de verraste kunstenaar. Daarnaast wil hij nieuwe kunstenaars aanmoedigen: ‘kunst kan al beginnen met een mooie foto op Canvas, alles is mogelijk’.

BRON: BOUW&WONEN