3 tips voor een fotoshoot met je kids!

Wat is er nou leuker dan je kinderen leuk aankleden? Nou, ze fotograferen in hun leuke kleren! Op deze manier bewaar je de mooiste herinneringen voor altijd op beeld. Foto’s maken is de simpelste manier om bijzondere momenten en gebeurtenissen vast te leggen. Daarom geven we je wat tips voor als je een echte fotoshoot met ze wil maken.

Wanneer kinderen nog heel jong zijn, is het leuk om het eerste lachje, het kleine voetje of de eerste pogingen om te gaan staan kunt vastleggen. Het zijn herinneringen die je je hele leven bijblijven als ouder. Later, wanneer ze groter worden, zijn andere dingen interessant om vast te leggen. Veel ouders zijn er dol op om hun kind leuk aan te kleden, het geeft een goed gevoel als je kind er leuk uitziet, toch? Het is dan ook hartstikke leuk om dit vast te leggen met bijvoorbeeld een digitale camera. Toch is het niet altijd even makkelijk om kinderen op een leuke manier vast te leggen.

1. Houd je camera in de aanslag

Wanneer je van plan bent om je kind te gaan fotograferen, moet je dit subtiel aanpakken. Een kind is vaak in beweging en heeft vaak geen zin om op de foto te gaan. Aan de andere kant kun je te maken krijgen met een kind dat juist continu wil poseren. Beide zijn niet ideaal. Zorg dan ook dat je de camera in de aanslag houdt, zodat je op elk moment kan ‘toeslaan’! Via deze vier tips zorg je voor de beste camerahandelingen en dus de mooiste foto’s.

fotocollage-kids

2. Gebruik de verschillende functies van je camera

Zoals eerder gezegd, zijn kinderen vaak in beweging. Gebruik dan ook verschillende functies op je camera. De knop waarmee je in één keer een hele serie foto’s kan maken, is bijvoorbeeld een goed hulpmiddel om dat ene moment niet te missen. Ook kun je op deze manier mooie actiefoto’s krijgen.

3. Blijf op één hoogte met het kind

Als ouder ben je een stuk groter dan je kind. Als je niet oplet, zal je dan ook vaak foto’s van bovenaf krijgen. Als je op afstand fotografeert , is dit niet erg. Maak je portretfoto’s, zorg dan dat je door je hurken gaat en op één hoogte blijft met het kind. Op deze manier staat het kind perfect in de picture!

Tags: , ,