Primeur voor de Amsterdam Fashion Week

De Amsterdam Fashion Week is onlangs voor de tiende keer gehouden. Dit jaar was er een primeur. Voor het eerst sinds het bestaan van de Amsterdam Fashion Week openden plus size modellen een show.

Maatje meer

Nog nooit eerder is er met modellen met een maatje meer gewerkt op de Amsterdam Fashion Week. Jaarlijks barsten er weer discussies los als er graatmagere modellen over de catwalk lopen. Dat moet anders vond Miranda Koelemeijer, directeur van het plus size modellenburo Maxi Me Models. Twee van haar modellen liepen in de show van ontwerpster Ratna Ho. Koelemeijer begon twee jaar geleden met het lobbyen van het inzetten van plus size modellen tijdens de Amsterdam Fashion Week. In eerste instantie ging men hier niet op in.

Ratna Ho

Modedesigner Ratna Ho uit Arnhem zocht juist plus modellen omdat zij vindt dat haar ontwerpen mooier staan bij modellen met curves. Niet alleen modellen met rondingen liepen mee in haar show, er was ook een model die ouder was dan het gemiddelde model.

Skinny jeans zijn passé

Wat was er zoal de trend op de catwalk tijdens de Amsterdam Fashion Week? Het viel op dat de kleding weer ruim mag zitten. Geen skinny jeans of aangesneden jasjes, maar ruige donkere denim. De oversized jas voor de dames was er al, maar nu ook voor de heren. Net als een tuniek voor mannen.
Verder is de mode vooral stoer. Drukke prints, grove stoffen en mooie kleuren. Ook wit komt weer helemaal terug.

De jonge designers die hun collecties showen in Amsterdam hebben nog niet de naam en faam zoals de designers die shows organiseren in New York of Parijs, maar ze zijn zeker op de goede weg. En dat is waar de Amsterdam Fashion Week voor staat. Kansen creëren voor jonge talentvolle ontwerpers. Bekijk hieronder de denimbroeken van jonge ontwerper Olaf Hussein.

Olaf-Hussein-aw-2013

Tags: ,