Van cape tot oversized jas: de trends dit najaar

Een nieuw jaargetijde brengt ook nieuwe trends met zich mee. Wat zijn de trends van de herfst- of winterjassen dit seizoen?

Cape

Op de catwalk van Valentino, The Row en Burberry gespot: de cape. Lekker los om je heen gewikkeld is een cape of deken een prima manier om warm te blijven in de herst. Op de capes van Burberry waren verder nog geborduurde initialen te zien.

jasssen

Oversized

Deze trend zagen we vorig jaar al en zet zich dit jaar voort: de oversized jas. Alleen zien we ze nu niet meer uitsluitend in de kleur roze of double breated, maar in allerlei varianten. Zelfs mouwloze exemplaren zijn gespot op de catwalk. Misschien is dat niet zo handig in de Nederlandse winter?

modekleuren-winter-600

Mantels en leren jacks

Naast de redelijk opvallende capes en oversized jassen is er voor de vrouwen die daar niet van houden gelukkig ook nog goed nieuws. We zien deze winter ook de manteltjes en leren jacks in de winkels hangen. Een jas voor de winter moet natuurlijk ook praktisch zijn. Als je de kinderen naar school brengt, wil je vooral niet dat je je druk moet maken over hoe je je jas het beste kunt dragen.

De kleuren zijn erg gevarieerd: naast het altijd aanwezige zwart en grijs, zie je ook veel (bleek)roze, okergeel, donkerblauw en kleurrijke prints. Sommige jassen zullen zelfs luxe afgewerkt zijn met borduursels en versiersels.

Tags: ,